Annat

Dokumentär:
The World of FKA Twigs

27 mars 2015 12:41 · rasmus

Det är bråda dagar för labeln Young Turks. Idag släpptes en radiodokumentär från BBC Radio 1 om FKA Twigs, gjord av Zane Lowe, som för övrigt utannonserat att han lämnar kanalen och därmed (typ) vänder upp och ned på bevakningen av (framförallt elektronisk) musik. Dokumentären heter The World of FKA Twigs och är inblick i hennes karaktäristiska artisteri.

Twigs är speciell. Hon känns som en genuin konstnär i det att hon verkar ha en vision i allt. Det är enhetligt och hänger ihop, vilket hon visade senast förra veckan när hon släppte videon till ”Glass & Patron”, som helt speglar det hon visade upp i sitt debutalbum från förra året.

Zane Lowe lyckas som vanligt. Man får bland annat höra hur hon började som balletdansös på den engelska landsbygden men upptäckte att det inte var dansen som var det viktigaste, utan dansen tillsammans med musiken. Det finns sämre sätt att spendera 48 minuter. Hon ställde in sin spelning på Way Out West i somras. Hoppas att Sverige snart får chansen att se henne igen.

/Rasmus

Kommentarer