Havsljud goes...

Havsljud minns:
Hotellfrukost i Östersund

27 augusti 2014 13:12 · Gustav

air-alone-in-kyoto-2Då och då reser jag till Jämtlands metropol Östersund. Den här veckan är ett sådant tillfälle. Inte för att det finns så mycket att göra här förutom att eventuellt få se Storsjöodjuret. Nej, jag är så illa tvungen att åka hit i jobbsyfte. Ändå älskar jag att åka hit, speciellt för att det är en så död stad för en storstadsbo som mig. Likt hösten älskar jag helt tomma stadskärnor, något som är väldigt enkelt att få ta del av här.

Ibland lyxar jag till min resa hit genom att åka nattåg (rekommenderas ej, inte kul att vakna upp och upptäcka att du råkat åka lite för långt). När en kommer fram på morgonen ingår även hotellfrukost, vilket jag passade på att utnyttja för två somrar sedan. Tåget var då framme en timme för tidigt vilket innebar att jag knatade in på Scandic Östersund runt 05 på morgonen och höll på att bli utkastad från receptionen. (”Oj, jag trodde du var en av de ungdomar som brukar komma in här och hänga när krogen har stängt!”).

Min tidiga ankomst innebar även att jag var allra först in till frukostbuffén. Efter att ha plockat på mig lite äggröra och hittat ett mysigt hörn tryckte någon ur personalen på play på ljudanläggningen och en låt började spelas. En för mig väldigt väldigt familjär låt som passar perfekt in till dagens första kopp kaffe i stillhet klockan sex på morgonen. Problemet var att någon i en så surrealistisk liten håla som Östersund hade valt ut just den låten jag kände igen, men var så felplacerad att jag inte kunde komma på vilken det var.

Det var Air – ”Alone In Kyoto”, känd från filmen ”Lost in Translation” som liksom min upplevelse delvis utspelar sig på ett hotell. Och det var den bästa hotellfrukost jag haft. En dimmig morgon klockan 06. I Östersund. Med mitt dåvarande favoritband Air i högtalarna.

/Gustav

(Disclaimer: Jag har inget emot Östersund eller andra mindre städer. Men att någon här skulle få för sig att spela upp just Air var ändå en överraskning.)

Kommentarer