Låttips

Besatthet:
Caribou

9 oktober 2014 8:33 · rasmus

Den elektroniska musikvärlden har Caribou-feber, och självklart har vi på Havsljud det också. Nästan alla de stora musikanterna har intervjuatintervjuat, intervjuat och intervjuat Caribou – Dan Snaith – om hans nya album Our Love. När singlarna ”Can’t do without you” och ”Our love” släpptes under sommaren visste vi vad vi hade att vänta oss. Det skulle bli något alldeles extra.

Jag har inte lyssnat särskilt mycket på Caribou sedan tidigare. Visst, moderna klassiker som ”Odessa” och ”Sun” från albumet Swim har passerat högtalarna, men utan att lämna markanta spår (see what I did there). Den här gången är det annorlunda. Men! Ni har så klart koll på exakt hur de två singlarna från Our love låter (annars finns de länkade ovan). Det bästa med den nya skivan, som släpptes häromdagen, är mörkret som finns i de glada tonerna. Även om det på håll kan upplevas som ”glad musik” så finns det svärta i Dan Snaiths röst som får mig att börja grina. Jag tänkte därför tipsa om tre icke-singlar från Our love som ger mig rysningar i hela kroppen.

1. ”Silver”

2. ”All I Ever Need”

3. ”Back Home”

Tre fantastiska låtar, visst? Här kommer ytterligare en liten taste på Caribou: Dan Snaith var med i en RBMA Radio-fireside chat för ett litet tag sedan. Här är den:

/Rasmus

Kommentarer