Låttips

Dubbelt upp: Koreless har släppt två nya låtar

6 augusti 2015 22:04 · Gustav

En av mina bästa festivalspelningar inträffade för nästan exakt på dagen två år sedan. Under Way Out West 2013 så bjöd Weekday på små spelningar i sin butik i centrala Göteborg. Mitt bland jeans och Back-väskor (de fanns inte då, men ändå) fick man erbjudandet att sitta på golvet och njuta av livemusik.

Tillsammans med Dilan hade jag tagit mig dit för att lite bakis klockan 12 få se Koreless, en favorit från Glasgow. Koreless kan man lugnt påstå är en mästare på repetitiv musik – merparten av hans musik är uppbyggd på upprepande ljudslingor som ökar i intensitet, ibland till något slags crescendo. Han började spelningen med att sätta igång en loop, bara för att bygga på med fler och fler liknande slingor – och en timme senare hade han sömlöst tryckt, loopat och repeterat fram en hel radda av sina låtar. Man var minst sagt omtumlad efteråt, om det var bra eller dåligt för bakisheten låter jag vara osagt.

Koreless har en tids tystnad nu släppt nytt, den här gången i form av två låtar – TT och Love. Tryck på play och låt dig slukas av repetitionen.

Kommentarer