Låttips

Nytt med Jamie xx:
Alba + Gosh + Loud Places

20 mars 2015 18:04 · Gustav

Jamie xx med vänner är inte så stora fans av bombastiska och pr-uppjagade låtsläpp. Snarare verkar det vara mer regel än undantag att Jamie, Jon Hopkins, James Blake och andra artister som börjar på bokstaven J släpper sina låtar helt oannonserat i BBC Radio 1s program Residency.

Under natten till fredag hände det alltså igen och inpå småtimmarna droppade Jon Hopkins i sin residensmix ett nytt mästerverk från Jamie. Den här gången är reverbreglaget uppskruvat på max och något som liknar en klarinett kan höras genom dimmorna. Vi kommer med stor sannolikhet inte att få höra det här på klubben – om djn inte tycker att det är dags för att ta det där glaset med varannan vatten förstås.

Hör Jamie xx – ”Alba” på BBCs hemsida, klicka här så kommer du direkt till låten som börjar 58 minuter in i programmet.

Uppdatering: Jamies efterlängtade soloalbum kommer enligt en intervju i kommande numret av Mixmag att släppas i juni, och får titeln In Colour. Vilket är exakt vad hans musik får vårt liv att kännas som.

Uppdatering 2: Hos Annie Mac droppade Jamie under onsdagskvällen inte en utan två nya spår från kommande plattan – ”Gosh” samt den extremt catchy ”Loud Places” där även The xx-Romy gästar. Klicka här så spolas du rakt in i rätt segment av programmet.

Foto: NRK P3