Låttips

Två viktiga släpp:
Ryan Hemsworth + Jacques Greene

23 november 2014 12:44 · Dilan

Förutom att jag drunknar i ekvationer, gränsvärden och att sy klänningar av Cosmopolitantidningar så har jag äntligen tagit mig tiden till att lyssna på både Last Gang Records-signade Ryan Hemsworths nya album Alone For the First Time och LuckyMe’s Jacques Greenes nya EP After Life, After Party som släpptes nästan samtidigt för några veckor sen. Två extremt efterlängtade släpp för hela Havsljud.

jacques_1_1920_optimised

Både Ryan och Jacques har speciella platser i mitt hjärta vilket förmodligen beror på att båda var (cirka) de första mindre producenterna som jag började lyssna på – vilket i sin tur öppnade upp en helt ny värld av elektronisk musik för mig. Tror det var när jag såg detta sinnessjukt bra boiler room-set av Jacques (Ryan står i bakgrunden och är full och rolig) som jag föll för dem.

Medan Ryan har släppt flertalet album, singlar, remixat alla låtar som finns och även startat upp nätverket Shh, Secret Songs där han uppmärksammar mindre och okända producenter, föredrar den mer återhållsamma Jacques kvalitet framför kvantitet med ”endast” ett antal EP:s i ryggen (svenska producenten Yung Gud remixade No Excuse som släpptes tidigare i år). Både Hemsworth och Greene har gjort namn av sig själva och räknas in till två av de främsta producenterna idag, med all rätt! AFTFT kan du lyssna på här, och After Life, After Party här.

PS. Jacques har gjort en musikvideo till låten 1 4 me från senaste EPn också. Den är…………..intressant.

Kommentarer