live

LCD Soundsystem på Coachella

17 april 2016 10:00 · rasmus

Förlåt, men uppdateringarna om LCD Soundsystem kommer inte att ta slut – att de är tillbaka är definitivt det bästa som hänt 2016. Nu har de spelat under första helgen på Coachella, och vi fans har återigen fått höra klassiker som ”Losing My Edge”, ”Daft Punk Is Playing At My House” och ”Someone Great”. Även om man inte var där  kändes det äntligen på riktigt – de ÄR tillbaka.

Under spelningen körde de en cover på David Bowies ”Heroes” som jag hoppas ska släppas på mp3, det hade varit fint och känns väldigt rimligt i och med Murphys tidigare samarbeten med Bowie (som alla vet avlidit tidigt i år). Utöver covern imponerade låten ”Home” mest, som träffade en nerv på mig precis som ”New York I Love You, But You’re Bringing Me Down” gör varje gång. Under sistnämnda låt passade LCD på att lägga in en vers ifrån Guns N’ Roses ”November Rain” – en fin liten hyllning till ett annat band som också är tillbaka.

Det finns inte jättemycket bra videomaterial ute, Coachellas Youtube-kanal har sänt spelningen två gånger, men verkar inte lägga upp i efterhand så vi får hålla tillgodo med lite skakiga iPhone-videor så länge. Noisey och Pitchfork har samlat ihop lite klipp som kan vara värda att kolla in.

Kommentarer