Mixar

Hamna i trans:
Musik att jobba till

22 september 2014 7:09 · Gustav

1208164_288805534578005_821909445_nMåndag. Ännu en lång vecka framför sig där samhällets normer återigen ska försöka uppfyllas. Det vill säga, dags att gå till jobbet och stirra in i datorn åtta timmar per dag eller sitta i skolbänken med näsan i tråkig facklitteratur.

Den gemensamma nämnaren är att det är väldigt lätt att skjuta upp de mest krävande och jobbiga uppgifter fram tills dagen innan deadline då ett skrik måste kvävas och det är dags att gå in i hyperworkmode. Komma in i zonen där du är helt fokuserad och glömmer allt vad tid och rum heter. Då behövs musik på så hög volym som möjligt – musiken ska nämligen ta över dig. Du ska gå på autopilot. För mig som jobbar i kontorslandskap gäller hörlurar, men är du ensam hemma så är lite för högt än du vågar på stereon att föredra.

Men – vad är det du ska lyssna på då? Jodå, det är dj-mixar. Som har ett flow där du knappt märker av att låtarna går in i varandra. Vidare bör all musik i dj-setet vara så instrumentalt som möjligt med undantag för låtrader som upprepas i all oändlighet.

Ge det ett försök, vad kan gå fel? Den här spellistan har varit min räddare i deadlinenöden ett flertal gånger. Slutar inte sällan att jag med ett ryck vaknar upp ur mitt trans flera timmar senare när kontoret är helt nedsläckt.

Kommentarer