Mixar

Ny mix av Jamie xx: One Mix på Beats1

31 juli 2015 11:18 · rasmus

Jamie xx är i farten igen. Sedan albumet In Colour släpptes i början av sommaren har han hunnit musiksätta en balett i Manchester och börja sin ”In Colour Tour” som bland annat landstiger i Stockholm i november (Havsljud ska så klart se honom på flera turnédatum…). I veckan släppte han en mix på Apple Music, som sändes på tjänstens radiokanal Beats1.

Det är en relativt alternativ mix som innehåller spår som inte är helt typiska Jamie. Visst, han har lyckats trycka in ”Loud Places” och ”Seesaw”, men mixen innehåller även låtar som ”Lost in a dream” av Way Out West-aktuella The War on Drugs, och klassisk musik som ”44” av Apparat. Mitt favoritspår är ”The Man in Me” av The Persuasions, en grupp som Jamie introducerade oss till med sommarens stora hit ”I know there’s gonna be (good times)”.

Nu ska jag njuta med ett glas rosé och se på när Jamie xx blir mainstream på riktigt med hjälp av Apple.

Uppdatering: Häromdagen släpptes även en längre version av ”I know there’s gonna be (good times)”. Hela åtta minuter klockar den in på, och det verkar som att den är en del av In Colour Tour” som pågår i detta nu. Se honom köra den live här:

Den innehåller en ny vers av Popcaan och lite sånt. Mycket härligt.

/Rasmus