Mixar

Nicolas Jaar: Նռան գույնը

3 mars 2015 22:46 · rasmus

Nicolas Jaar är i farten igen med en ny skev grej som åtminstone jag älskar. Han har gjort soundtracket till en Sovjetisk film vid namn ”Նռան գույնը,” eller ”Granatäpplets färg” som jag brukar kalla den, lol. Filmen kom ut 1969, och varför Jaar valt just den här filmen att tonsätta får man nog fråga honom om (önskar att jag kunde göra just det). Filmen kom ut på Youtube förra veckan, men släpptes på hans skivbolag Other People den här veckan. Other People som för övrigt har en enormt bra prenumerationstjänst som levererar ny musik från labeln i ens mejlinkorg varje söndag, om man gillar och vill supporta. 10 dollar i månaden.

Jag var lite orolig att käre Nicolas skulle ta det lugnt nu när Darkside lagt Ableton och gitarren på hyllan ett tag, men blev glatt överraskad att han bokades till Into the Valley som äger rum i Dalhalla i sommar. Det gör Rättvik och Dalarna till en självklar destination för mig i sommar. Fuck Berlin.

Utöver Nicos Sverigespelning i sommar och hans soundtrack till en gammal sovjetisk film ingen sett (förutom Nico själv, antar jag) släppte Jaar en tolv minuter lång Florence + The Machine-remix förra veckan, som kan vara värd är mycket värd att lyssna på. Hoppas att Jaar fortsätter spotta ur sig ordentligt med material, för jag gillar det jag hör.

Och hörrni, det slutar inte där. Nicolas Jaar gjorde även soundtracket till kortfilmen ”11 Times”, om polisbrutalitet, som släpptes igår. Titeln är en anspelning på antalet gånger Eric Garner sa till polisen att han inte kunde andas, innan han ströps ihjäl mitt på gatan i New York. Se den och läs mer på The Fader.

/Rasmus

Kommentarer