Låttips, Mixar

Tankar om Coloring Book

12 maj 2016 14:51 · rasmus

Idag släppte Chance the Rapper sitt tredje officiella mixtape. Det har pratats länge om denna samling låtar som känns mer än nånsin som ett album från artisten. Chance exploderade tidigare i år med sina verser på Kanye Wests album The Life of Pablo, och det finns mycket på Coloring Book som påminner om exempelvis ”Ultralight Beam”. Framförallt går tankarna ditåt med det första spåret ”All We Got”, som gästas av – you guessed it – Kanye West.

Listan på gästartiser är lång. Förutom sistnämnda gästar även Justin Bieber, T-Pain, Jeremih, Ty Dolla Sign, Future, Young Thug, Lil Wayne, 2 Chainz med fler. Det är kul att se Chance få samma uppmärksamhet som han ger andra artister då han själv är en typisk gästartist.

Det som känns lite frigörande med Coloring Book är stämningen. Det är liksom en glad skiva, och det märks tydligast på spår som ”Blessings”. Chance the Rapper har med det här albumet (som jag ändå vill kalla det, det känns märkligt att kalla något såhär välgjort för mixtape) blommat ut till en unik röst i hiphop-världen.

Bästa spår: Same Drugs, No Problem, All We Got.

Update: Sedan den här texten publicerades har reglerna ändrats för vad som krävs för att vinna en Grammy. I ”Ultralight Beam” sjunger Chance följande:

He said let’s do a good ass job with Chance three
I hear you gotta sell it to snatch the Grammy
Let’s make it so free and the bars so hard
That there ain’t one gosh darn part you can’t tweet

Nu behöver du inte sälja albumet längre, Chance. Album som bara finns tillgängliga för streaming kan från och med nästa år också vinna Grammys. Hurra!